Om Pilates och mig

Joseph Pilates var mannen som redan i början av 1900-talet utvecklade idéerna kring Pilates. Genom att studera kroppen och dess muskulatur skapade han en träningsform som skulle sprida sig världen över. Joseph tog med sig sina idéer genom ett fångläger under första världskriget, för att ta dem vidare till boxnings- och cirkusarenor i Tyskland och senare till sin träningsstudio i New York, dit många professionella dansare kom.

Några decennier senare, närmre bestämt 1975, föddes jag i en bergsby i Kongo vid namn Lemera. Någon gång sa min pappa att vi hade bott i världens bästa by, byn vars namn hela tiden påminde om att vi borde le mera. Så när jag skulle välja ett namn som på något sätt beskriver vad jag vill ge, så blev det Lemera. För kontentan av att träna med mig, det som står på sista raden, det där som är svårt att mäta och utvärdera det är att jag vill att du ska le mera.

Joseph Pilates dog innan jag föddes (1967), men hans filosofi lever kvar och utvecklas av alla de som utövar pilates. Oavsett om du behöver stärka en specifik del av kroppen, förbättra balansen eller om du vill svettas och bygga muskler, så fungerar Pilates.

Min undervisning utgår från vad du vill ha men även vad jag ser att du behöver. Mitt mål är att du som kommer till mig ska nå din potential och märka en reell skillnad. Alla rörelser, allt arbete som görs ska tas med ut från studion och bli en naturlig del av hur du går, lyfter och andas – hela tiden, varje dag.

Carina Stålgren Namn: Carina Stålgren
Född: 1975, Lemera, Zaire – numera Den demokratiska republiken Kongo
Bor: I Stockholm på knivsöder
Utbildning: Certifierad i Basic Mat hos Pilates Scandinavia 2010 samt lärling två år hos Linda Ek
Vad är det bästa med kroppen: Potentialen! Med rätt verktyg kan alla förbättra och förändra sin kropp.
Vision: Ett pass ska alltid ge en morot för vad du kommer kunna snart och en lyckokänsla över allt du klarade av.

Pilates is designed to give you suppleness, natural grace, and skill that will be unmistakably reflected in the way you walk, in the way you play, and in the way you work.
– Joseph Pilates

Comments are closed